Старши треньорът на Белгия Жорж Леекенс, който за втори път застава начело на страната си, обяви, че според него България е трябвало да бъде победена не с 2:1, а с 3:0. „Червените дяволи” обърнаха на свой терен момчетата на Станимир Стоилов от 0:1 до 2:1, за да донесат победа на Леескенс при повторния му дебют.

„Принципно, трябваше да бием с 3:0,” заяви селекционерът след мача. „Вместо на полувремето да водим с 2:0, ние изоставахме с 0:1. След като получихме гол, усетихме напрежение. Футболистите ми бяха малко шокирани на полувремето, но показаха характер.”

„Когато си вярваш, можеш да преобърнеш всичко. Новобранците в състава ми се представиха добре, показаха качества. В състава ни има класа, и трябва да се използва,” обясни още той.

„Повярвахме си, и накрая излъгахме българите. Трябваше да ги бием с повече. За такъв млад отбор като нашия е важно да се побеждава, и се оттегляме във ваканция доволни. В бъдеще имаме нужда от още малко баланс, и когато Ван Буйтен и Вермаелен са на линия, ще го постигнем с техните качества,” завърши Жорж Леекенс.