Българският национален отбор загуби с 1:2 като гост на Белгия в контролна среща, първа след отказването на капитана Димитър Бербатов. Родният тим игра по-добре през първото полувреме, но се отпусна през второто, а в самия край на срещата допусна два бързи гола, за да отстъпи на младия отбор на домакините.

Ключово се оказа напускането на терена на новия капитан Стилиян Петров, който излезе в 88-та минута, и веднага след това паднаха попаденията за Белгия. С отличните си изяви впечатли вратарят Николай Михайлов, който спаси невероятни положения, включително и дузпа. Така, макар и след поражение, Станимир Стоилов може да гледа малко по-ведро, намерил заместник на Митко Иванов, и може би на Димитър Бербатов.

Мачът тръгна зле за България, като още в третата минута Еден Азар бе фаулиран от Живко Миланов в пеналта, и домакините получиха право да изпълнят дузпа. Азар застана зад топката, би в леко в дясно от центъра, но Михайлов успя да улови.

Белгийската селекция, съставена от млади състезатели, играеше на много високи обороти, и не оставяше на родния тим да си поеме дъх. Въпреки това, след десетина много силни минути за „червените дяволи”, България пое инициативата. В 25-та минута Божинов бе блокиран пред вратарското поле, точно преди да успее да стреля, топката попадна в Благой Георгиев, който от границата на пеналта удари страничния стълб на Жиле.

В 31-та минута, след един от традиционните си пробиви отдясно, Станислав Манолев намери завърналия се в национала Георги Пеев, който пусна по трева успоредно на вратата към Ивелин Попов, и той от границата на пеналта откри резултата.

През второто полувреме белгийският отбор бе още по-остър, като още на почивката Жорж Леекенс направи две смени. Освен опасните атаки, и в единоборствата домакините бяха доста груби, и често спираха българите с нарушения. Въпреки всичко „трикольорите” удържаха фронта, и водеха с 1:0 чак докато започна да тече последната минута на мача.

В 88-та минута терена напусна Стилиян Петров, и изведнъж последва поредица от грешки, която доведе и до двата гола във вратата на Михайлов. В 90-та минута Льопон изравни, след като Азер го намери непокрит на десетина метра по диагонала. По-малко от две минути по-късно Чавдар Янков направи грешка, загуби топката, получи се контраатака за Белгия, Бендеке бе блокиран от Ники Михайлов и Манолев, но Венсан Компани притича, и довкара топката в мрежата за финалното и много неприятно 2:1.