Селекционерът на Австралия Пим Вербеек сподели, че според него Тим Кейхил не е трябвало да получава червен картон. В началото на второто полувреме той бе изгонен от съдията. Мачът от Група D срещу Германия завърши с победа на Бундестима – 4:0. Наставникът на Австралия обаче призна превъзходството на съперника.

„Аз съм много разочарован от резултата. Но ако трябва да бъдем точни - в началото на мача страдахме, най-вече от играта на Кедира и Йозил. В началото на второто полувреме бяхме по-добри, най-малкото до червения картон. Искахме да играем плътно в средата на терена, да създаваме трудности на германците”, сподели селекционерът.

„Сега трябва да спечелим следващия мач, това е - просто няма какво да се каже. Имаме шест дни. Трябва да видим кои играчи са се възстановили физически, кои са най-добрите 11, коя е най-добрата тактика. Германците показаха, че имат фантастичен отбор. Това, че не им вкарахме гол, не е най-дразнещото. Нашите проблеми бяха главно в средата на терена. В един момент трябваше да се промени нещо, исках да пусна Кюъл, но при 10 на терена трябваше да пусна някой друг”, добави Пим Вербеек.

„Няма проблем да кажа, че за тази загуба нося отговорност аз, защото аз съм този, който подготвяше стратегията. Никой не може да каже, че сме щели да победим с други играчи. Влизането на Тим Кейхил бе грубо, но от началото на първенството аз видях по-груби влизания, за които не бе показан червен картон”, завърши треньорът.