Германия победи с 4:0 Австралия в първия мач между двата тима на Световното първенство в ЮАР. Tака, немците оглавиха класирането в Група D, след като по-рано през деня Гана надви над Сърбия с 1:0.

Точни за състава на Йоаким Льов бяха Лукаш Подолски (8’), Мирослав Клозе (26’), Томас Мюлер (68’) и Какау (70’).

Много силен мач за Германия направи Месут Йозил, който записа две асистенции.

Немците откриха резултата още в 8-та минута, когато след чудесна атака, Месут Йозил пусна към Томас Мюлер, който продължи към Лукаш Подолски, а последният с диагонален удар вътре в наказателното поле разстреля Марк Шварцер за 1:0.

До края на първото полувреме германците удвоиха преднината си. В 26-та минута Филим Лам центрира в наказателното поле на Австралия, където Клозе се измъкна от опеката на Нийл и изпревари Шварцер пращайки топката с глава в мрежата му.

През второто полувреме, приятната игра на Германия продължи и играчите на Льов стигнаха до нови две попадения.

Мачът на практика свърши в началото на второто полувреме, когато за остро влизане на Тим Кейхил в краката на Бастиан Швайнщайгер мексиканският главен съдия Марко Родригес показа червен картон на Кейхил и отборът на Австралия остана с десет души на терена.

В 68-та минута при поредна добра атака топката попадна в Томас Мюлер, който литна трима защитници на Австралия и от границата на наказателното стреля по земята в далечния ъгъл, топката срещна страничния стълб на Шварцер и влезе в мрежата за 3:0.

Последното попадение в срещата падна две минути по-късно. Бастиан Швайнщайгер в 70-та минута подаде към Йозил, той намери влезлия в игра секунди по-рано Какау, който оформи крайното 4:0.