Наставникът на Аякс подходи трезво в оценката си на мача с Тотнъм в Англия, който неговите възпитаници спечелиха с 1:0. Така амстердамският колос направи голяма крачка към финала в Шампионската лига, но според специалиста все още нищо не е решено и предстои оспорван реванш на "Йохан Кройф Арена" след седмица. 

"Страхотен резултат и блестяща вечер за нас. Много съм доволен, но работата е свършена само наполовина. Взехме инициативата в началото и отбелязахме страхотен гол. След почивката загубихме топката, но показахме, че можем да играем и различно, като се браним здраво."

"Аякс обаче винаги играе своя футбол, като използваме силните си страни, за да затрудним съперника. Имаме отличен отбор, в който всеки помага на другия. Минималната победа е изключителен резултат, но можехме да победим и по-изразително, ако Давид Нерес беше вкарал втори гол при положението си."

"Определено можехме да се представим и по-добре, но явно ни липсваше малко спокойствие. Ще се опитаме да доразвием успеха си и да играем по-добре в реванша. Предстоят ни тежки нови 90 минути в Амстердам", заяви треньорът на Аякс.