Реализиралият победното попадения за Аякс – Дони ван де Беек, остана доволен от показаното от неговия тим по време на първия полуфинал от Шампионската лига срещу Тотнъм. Минималната победа за Аякс се осъществи в 15-ата минута, когато халфът на амстердамци бе намерен зад защитата на английския тим и отблизо прати топката във вратата на Юго Лорис за победата.

Ван де Беек потвърди пред репортерите, че холандският тим може да се справи още по-добре, макар да отличи играта на отбора в първия половин час на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм”.

„Играхме наистина много добре през първите 30 минути от мача. След това Тотнъм направи промени в тактиката си и имахме някои проблем. 1:0 е окей резултат, но следващата седмица ще трябва да довършим започнатото”, стартира халфът на Аякс.

„Началото бе добро, но след това играхме не както искахме. Трябва да направим добър план за ответния мач и да останем спокойни. Не зная какво ще направи Тотнъм другия двубой. Можем да се справим по-добре и ще работим през седмицата”, завърши Дони ван де Беек.