Селекционерът на националния отбор на Уелс Джон Тошак заяви по време на официалната си пресконференция на българска земя, че предстоящият мач ще бъде доста тежък за неговите футболисти, като една от причините е, че няма да може да разчита на някои от титулярите си.

Приятелската среща между България и Уелс е утре от 20.00 часа на стадион „Лазур” в Бургас.

Дани Габидон ще бъде капитан в утрешния мач при отсъствието на Крейг Белами. Знам, че времето ще бъде тежко и топло. Но ще бъде такова и в предстоящите ни мачове, затова избрахме да се изправим с България при същите условия. През септември имаме мач в Братислава, а през октомври в Кипър”, заяви наставникът.

Гарет Бейл ще играе 45 минути, но не знам дали ще започнем с него. Със сигурност обаче ще се появи в игра. Имаме проблеми в средата на терена, но това е шанс за младите играчи, които ще получат шанс за изява”, каза Тошак.

„Имаме много високо мнение за българския отбор, не случайно приехме поканата. Съперникът е силен, но изпитва липсата на най-добрите си играчи в нападение. Приехме покана докато треньор бе Христо Стоичков, но това няма значение. Не мисля, че този мач е нов старт за нашия отбор, но може да се каже, че ни липсват някои важни фигури, това е много млад тим. В момента нямаме много опции, най-вече липсата на нашия капитан е неприятна вест за нас, но трябва да се справим”, допълни специалистът.

„Знам, че Христо Стоичков е бил много разочарован след равенството в Албания. Пожелавам му всичко най-добро в Селта Виго. Знам, че Димитър Пенев има много успехи с България и футболистите ще искат да се докажат пред него, така че ни предстои много тежък мач. Не знам кой отбор е по-добър - най вероятно ще разберем утре вечер. Сега няма как да ви кажа”, завърши селекционерът на Уелс.