Тимът на Торонто стана шампион на Източната конференция в МЛС, след като надделя с 2:1 над миналогодишния шампион Атланта Юнайтед. Така футболистите на Грег Вани ще спорят за титлата на МЛС срещу Сиатъл, който стана шампион на запад.

Резултатът бе открит още в 4-ата минута. Гонсало Мартинес беше изведен чудесно от свой съотборник зад защитата на гостите, напредна и подаде на Юлиан Гресел, който на празна врата нямаше как да сбърка 1:0.

В 11-ата минута Атланта можеше да поведе с 2:0, но вратаря Куентин Вестберг спаси дузпа, изпълнена от Джоузеф Мартинес.

Само три по-късно обаче Торонто изравниха. Никола Бенезет получи дълг пас от Лоран Циман по левия фланг, напредна към наказателното поле и с хубав удар в далечния ъгъл не остави шансове на Брад Гузан за 1:1.

През втората част домакините натискаха в търсене на изравняването, но допуснаха обрат в 78-ата минута. Алехандро Позуело подаде на Ник ДеЛион пред пеналтерията, който се завъртя и отправи топовен изстрел, който влезе в сглобката на вратата на Гузан за втори път.

До края на срещата Аталанта натисна, но не стигна до гол и така се прости с надеждите си за втора поредна титла в МЛС.

Така във финала ще се срещнат Сиатъл Саундърс и Торонто, които вече изиграха два финала помежду си. През 2016 година Сиатъл спечели след изпълнение на дузпи, но година по-късно Торонто си взе реванш и спечели с 2:0. Тазгодишният финал ще се играе 10 ноември.