Отборът на Сиатъл Саундърс спечели титлата на Западната конференция в американската лига МЛС. Тимът на Брайън Шмицър победи ФК Лос Анджелис с 3:1 във финалния двубой на запад и така се класира за същинския финал на МЛС, като ще играе от победителя на изток, а там в четвъртък сутринта се срещат настоящия шампион на Лигата – Атланта Юнайтед и Торонто.

Резултатът беше открит в 17-ата минута чрез Едуард Атуеста, който отбеляза директно от пряк свободен удар.  

Само за четири минути обаче Сиатъл обърнаха. Първо, в 22-ата минута Николас Лодейро подаде на Раул Руйдас пред наказателното поле. След това той се обърна добре и с едно докосване преодоля Еди Сегура, след който с мощен изстрел не остави шансове на Тайлър Милър.

В 26-ата минута се стигна и до пълния обрат. Лодейро получи пас от Жоевин Джоунс в дъгата на наказателното поле и с прецизен удар по земя отбеляза точно до лявата греда на Милър.

Отборът на Боб Брадли се втурна в атаки, в търсене на изравнителен гол, но за сметка на това допусна нов такъв в 64-ата минута. Лодейро подаде на Руйдас, който отбеляза по подобие на Лодейро през първата част – от границата на наказателното поле и по земя, само че на отсрещното врата.

Така Сиатъл ще има възможността да спечели шампионската титла на МЛС за втори път след 2016 година, когато надделя над Торонто с дузпи.