Почти като в някой клан от мафията, съотборниците във футбола имат неписано правило: могат да имат афера, с когото пожелаят, но не трябва да се забъркват със сестрата или жената на някой от тях.

Има играчи обаче, които са престъпвали правилото.

Ето някои от тях:

10. Джон Харкес

През 1998-а година капитанът на САЩ Джон Харкес се оказва замесен в афера със съпругата на Ерик Уиналда. Малко е да се каже, че Уиналда е съкрушен, а бракът му завършва с развод през 2003-а година.

9. Кристиан Келер

Кристиан Келер предизвиква страхотен скандал в съблекалнята на тима си след като е хванат в крачка с жената на съотборника си Йонас Борринг. Келер твърди, че не е направил нищо лошо, а е следвал чувствата си.

Тибо Куртоа

източник: Gulliver/GettyImages

8. Тибо Куртоа

Полузащитникът на Манчестър Сити Кевин де Брюин и вратарят на Челси Тибо Куртоа знаят едно-две неща за лоялноста... През 2014-а година става ясно, че Куртоа и имал връзка с приятелката на белгиеца, която е започнала още през 2012-а. Самият Де Брюин пък изневерява на гаджето си с най-добрата й приятелка.

7. Мауро Икарди

Мъжете понякога държат на приятелите си повече, отколкото на гаджетата, но не такъв е случаят с Мауро Икарди и Макси Лопес. Икарди отмъкна жената на Лопес Уанда Нара и по-късно се ожени за нея. Макси Лопес пък и до сега отказва да стисне ръката на Мауро Икарди, когато отборите им се срещнат в италианското първенство.

6. Жан Франсоа-Ларио

Французинът има 36 гола в 167 мача за Сент Етиен. Освен това се замесва във вразка със съпругата на..Мишел Платини. Платини е абсолютно бесен, когато научава и заплашва да напусне френския национален отбор. В крайна сметка Ларио е отстранен.

5. Джонатан Аю

Футболистът на Астън Вила е друг от играчите, които са стъпвали накриво с половинката на съотборник. През миналото лято бе разкрито, че Аю е поддържал връзка в продължение на 4 години с жената на съотборника си в националния тим на Гана Африе Акуа.

4. Михаел Балак

През 2007-а година Михаел Балак е обвинен, че има връзка със с приятелката на съотборника си в немския държавен тим Кристиан Лел. По това време Балак е капитан на Германия.

Месут Йозил

източник: Gulliver/GettyImages

3. Месут Йозил

Месут Йозил може и да е сред най-добрите футболисти в света, но не всички мислят хубави неща за него. През 2014-а Кристиан Лел обвинява Йозил, че е романтично свързан с бившата му приятелка. Според „Билд“ Месут Йозил и Мелани са си разменили съобщения в една от социалните мрежи.

2. Джон Тери

Джон Тери може и да е герой за много фенове на Челси, но пък за други е сред най-недолюбваните футболисти. През 2010-а година Тери попада в заглавията на медиите заради връзката си с жената на Уейн Бридж – Ванеса. Бридж отказва да говори някога повече с Тери, а Джон губи капитанската си лента в английския национален тим.

1. Пол Тери

Подобно на по-малкия си брат Пол Тери е друг футболист, който е обвинен в липса на лоялност. Пол Тери се забърква в афера със жената на съоборника си Дейл Робъртс. Вратарят е разбит, а през 2010-а се обесва в дома си.