Защитата на английския национал Адам Джонсън изкара скандални детайли около малолетната девойка, заради секса с която футболистът си има изключително сериозни проблеми със закона. В момента той е съден по две обвинения - за склоняване към секс и секс с 15-годишно момиче. 

Адвокатите му обаче изкараха данни от компютъра на малолетната, според които тя е била наясно какво е на път да се случи и дори се похвалила пред приятелите си с това. Няколко дни, преди да преспи с футболиста, тя изпратила съобщение на приятелите си във Фейсбук, което гласяло: "Адам Джонсън ще ме вземе тази седмица и ще го обяздя здраво."

Тя даде и обяснение пред съда за действията и думите си:

"Не мисля, че някой, който пише на 15-годишно момиче, е нормален. Мислех, че като му кажа възрастта си, той ще се разкара. Кой иска номера на случаен фен на отбора си току-така? Сега го мразя, защото се опитва да се изкара невинен и ме прави на лъжкиня."

"Колкото до тези съобщения във Фейсбук, аз просто исках да се направя на голяма, както всяко 15-годишно момиче би направило. Но исках също така да покажа на другите момичета какво може да ги очаква от големите звезди. Чувствам се много тъпо сега за всичко, което ми се случи", споделя малолетната девойка пред съда в Брадфорд. 

Заради признанията си по тези обвинения, Адам Джонсън вече беше уволнен от клуба си Съндърланд и в момента е без отбор, като не е ясно къде и дори дали ще продължи кариерата му.