Българският национал Александър Тонев не беше в групата на  Селтик за гостуването на Абърдийн в мача от 13-ия кръг.  Решението беше взето от мениджъра на клуба Рони Дейла, който  реши да предпази българина от евентуални провокации на публиката на домакините и на директния му опонент Шей Логан.

Тъмнокожият играч на "доновете" го  обвини без доказателства в расистко поведение преди около два месеца и Шотландската ФА взе думите му за чиста монета и наказа Тонев за седем мача.

Въпреки цялото напрежение около този мач, Селтик спечели с 2:1 благодарение на гол на защитника  Върджил ван Дайк в 90-ата минута, а 9 минути по-рано капитанът  Скот Браун беше отстранен от игра.

Домакините откриха резултата чрез ирландския си нападател  Адам Рууни в 27-ата минута, но в 38-ата Стефан Йохансен  изрлавни. Така се стигна до 90-ата минута, когато холандският бранител се разписа след  центриране от корнер.

С тази победа Селтик вече зае 1-ото място в класирането с 26 точки, колкото има и Инвърнес Каледониън Тисъл, но с по-лоша голова  разлика. "Детелините" имат един мач по-малко- с Партик Тисъл, а трети остана Дънди Юнайтед с 25. Домакините от Абърдийн са 5-и с  22.