Тежко поражение претърпя воденият от Станимир Стоилов казахстански тим Астана във вътрешния шампионат. Първенците от последните три години паднаха с 0:3 в гостуването си на най-сериозния си претендент Кайрат Алмати. 

Голяма заслуга за успеха на преследвачите на Мъри имаше бившата звезда на руския футбол Андрей Аршавин. Той откри резултата в 22-та минута, а след това беше един от най-опасните на терена. 

Юри Логвиненко си отбеляза автогол в 61-та минута и домакините поведоха с 2:0, а отново 36-годишният руснак беше намесен в атаката. Дори и след смяната му в 72-та минута Кайрат стигна до попадение, с което да оформи класиката. То беше дело на Иво Иличевич в 77-та минута. 

След този развой Астана и Мъри продължават да са лидери в класирането с 33 точки, но авансът им беше стопен от Кайрат, който е втори с 31. Все пак шампионите имат мач по-малко и могат да дръпнат още. 

На четвъртата позиция се изкачи Итриш, воден от друг от българите в този шампионат - Димитър Димитров. Възпитаниците на Херо надделяха трудно с 1:0 над прекия си конкурент за третото място Ордабашъ. И вече Иртиш има 27 точки на четвъртото място, на две зад прекия си съперник, който засега е трети.