Капитанът на Аржентина Лионел Меси не е пожелал да приеме наградата за Играч на мача при 2:2 срещу Парагвай по време на Копа Америка.

„Гаучосите“ не стартираха много убедително в група В на турнира, като пропиляха аванс от два гола преди важния двубой срещу Уругвай. Меси определено беше лидера на своя тим, като даде асистенция за попадението на Серхио Агуеро, а след това сам от дузпа реализира и другия гол.

Заради изявите си организаторите на турнира решиха да отличат именно звездата на Барселона с традиционния приз, който се връчва след края на всеки мач. Когато обаче известили Меси в съблекалнята, че е избран да получи отличието, той отказал да го приеме. Заради това било взето решение то да отиде в друг футболист на Аржентина, ала разочарованието в лагера на Херардо Мартино било толкова голямо, че никой не пожелал да приеме наградата.

Така тя в крайна сметка отиде при единия от голмайсторите на Парагвай – Нелсън Валдес, чийто гол намали изоставането на „гуараните“ преди Лукас Бариос да изравни.