Новият шеф на съдиите в УЕФА Роберто Розети стана поредният висш чиновник от Европейската футболна централа, който похвали системата за видео-помощ на съдиите ВАР. Тя беше имплементирана в европейските клубни турнири за първи път тази седмица. 

И въпреки изказването на италианеца, намесите на ВАР-екипите предизвикаха редица полемики след мачовете, на които бяха използвани. Особено полемичен беше случаят с отменения гол на Аякс срещу Реал Мадрид при 0:0. Розети коментира този и другите спорни случаи със съдийството.

"Много съм щастлив, че имаме ВАР. Технологията работи перфектно. Съдийските екипи, които се занимаваха с нея, бяха страхотни. Колкото до мача Аякс - Реал, там вече УЕФА изкоментира ситуацията с отменения гол. Аз само мога да кажа, че съм напълно съгласен и правилно голът беше отменен заради засада."

"Колкото до това, че решението е било взето бавно, за мен по-важното е то да е правилно, отколкото да бъде взето бързо. Това беше много комплексна ситуация и трябваше да се проверят цели два момента в нея", заяви Розети.