Селекционерът на националния отбор на Мексико по футбол Хуан Карлос Осорио е наказан от ФИФА заради обиди към съдии по време на мачове и ще изтърпи наказанието си на предстоящия турнир КОНКАКАФ Голд Къп.

ФИФА наказа Осорио за шест мача днес, санкционирайки по този начин поведението му по време на мача за 3-ото място на турнира за Купата на Конфедерациите в Русия. В тази среща мексиканците паднаха с 1:2 от Португалия. А за да изтърпи наказанието още сега, Мексико трябва да достигне до финала в турнира. Самите мексиканци отново са фаворити на турнира, след като спечелиха предишното му издание.

В неделя е и тяхната първа среща от сегашното издание на континенталното първенство- срещу Салвадор в Сан Диего. Другите два отбора в група С са Ямайка и остров Кюрасао. Осорио си изработи наказанието, след като реагира и протестира прекалено бурно заради неотсъдена дузпа за неговия тим.

ФИФА каза, че Осорио "използва обидни думи към съдиите на мача, а в същото време показва агресивно отношение към тях". Ако Мексико играе по-малко от шест мача в "Голд Къп", наказанието му ще се прехвърли на следващите международни официални мачове на отбора./БТА