Възстановяването на Луис Суарес върви по план и той е все по-голям оптимист за участието си на Мондиала. Това обяви съотборникът му в националния отбор на Уругвай Диего Форлан. 

Звездата на Ливърпул получи контузия в менискуса по време на една от тренировките на южноамериканците и това наложи незабавна операция. Лекарите обявиха, че му трябват между 2 и 4 седмици за пълно възстановяване. 

По всичко изглежда, че към този момент се изпълнява оптимистичната им версия за лечението на Суарес и той ще може да участва на финалите. Но все пак има още време до пълното му възстановяване. 

"Искам целият отбор да бъде здрав и в добро състояние на духа за Световното. Точно затова се надявам Луис да се възстанови и да бъде напълно готов за финалите в Бразилия."

"Той се появи на последното ни занимание и това повдигна духа на всички. Все пак не бяхме го виждали от една седмица. Луис беше оптимист за възстановяването си и ни каза, че всичко върви по план и е наред. Всички го искаме здрав", сподели Форлан. 

Ако все пак Суарес не се възстанови навреме и се наложи да почива по време на Световното, надеждите на всички в Уругвай ще се прехвърлят именно върху Форлан.