Бившият футболист на Левски Жоаозиньо получи голямо признание в Русия. Бразилецът бе включен в идеалния отбор на десетилетието на Краснодар от сайта sports.ru. Той игра за клуба в периода 2011 - 2018 г. В Левски изкара 4 години и бе сред любимците на феновете. 
 
Краснодар е най-развиващия се руски клуб в последното десетилетие. През сезон 2011/2012 отборът дебютира във Висшата лига на Русия, а само след две години се класира за Лига Европа и стигна до финала на Купата на страната.
Последвалите две трети места в първенството на Русия и двата 1/8-финала в Лига Европа са страхотно постижение за клуб, основан едва преди 12 г.
 
Жоаозиньо е определен като "символът на Краснодар" от ерата на треньора Олег Кононов. Той е най-добрият подавач в историята на Краснодар с 56 асистенции и лидер в системата „гол + пас" (95). 
 
"Жалко е, че възходящата кариера на Жоаозиньо беше спряна от фрактура на пищяла през пролетта на 2015 г. След 6 месеца възстановяване той се върна и пак блестеше. И през 2018 г. се стигна до трансфер в Динамо Москва, като и в новия си отбор беше най-добрият атакуващ играч, макар и не толкова остър, както преди контузията", пише руският сайт.
 
Идеален отбор на десетилетието: Андрей Дикан, Виталий Калешин, Александър Мартинович, Андреас Гранквист, Сергей Петров, Шарл Каборе, Юрий Газинский, Маурисио Перейра, Виктор Клаесон, Жоаозиньо, Фьодор Смолов; треньор: Олег Кононов