Касъмпаша на българските футболисти Страхил Попов и Васил Божиков не успя да преодолее полуфиналите на турнира за Купата на Турция. Тимът от Истанбул падна с 0:2 в реванша срещу Коняспор и с общ резултат 3:4 напуска надпреварата. 

Само Попов игра в този двубой, като започна титуляр и остана на терена през всичките 90 минути. Васил Божиков беше неизползвана резерва, а Димитър Рангелов не беше в групата на Коняспор. 

Големият герой за победителите беше топреализаторът им този сезон Риад Баич. Той откри резултата от дузпа в 18-та минута и макар това да устройваше напълно тима му, отбеляза и още едно попадение в 57-та минута. 

Така задачата на Касъмпаша за обрат стана абсолютно непосилна, а за да е пълна мизерията, гостите останаха с човек по-малко в последната минута заради изгонването на Тургут Шахин. 

След тази развръзка Коняспор е на финал и това означава, че може българин да триумфира с Купата на Турция, в лицето на Димитър Рангелов. Съперникът в тази битка ще стане ясен в сряда, когато играят Истанбул Башакшехир и Фенербахче. Първият мач завърши 2:2.