Българският национал Димитър Рангелов помогна много за успеха на тима си Коняспор в турнира за Купата на Турция. Родният национал отбеляза първото попадение за победата с 3:2 над втородивизионния Сивасспор и така спомогна за класирането за полуфинала. Първият мач завърши наравно 0:0. 

Рангелов откри резултата от дузпа в 35-та минута. Но тази радост на домакините не трая дълго и още в следващата атака Ергин Келеш изравни в полза на тима от долния ешелон. Този резултат класираше Сивасспор. 

Последваха много интересни и изпълнени със събития минути. Морике Фофана отново даде преднина на Коняспор за 2:1 в 43-та минута. А в началото на втората част последваха ужасяващи минути за домакините. 

В 57-та минута авторът на първия гол за Сивасспор Ергин Келеш изпусна дузпа, но при добавката току-що влезлият на терена Емре Кълънч направи 2:2. И при този резултат гостите се класираха напред. 

Но в 79-та минута Рангелов и компания стигнаха до третото попадение, с което изковаха и класирането си за полуфиналите. Негов автор беше отново Морике Фофана и така беше оформено крайното 3:2. 

Така в предпоследната фаза на надпреварата тимът на българския национал ще срещне истанбулския Касъмпаша. Другият полуфинал пък изправя два тима от Истанбул - Башакшехир Истанбул и Фенербахче.