Българската легенда Христо Стоичков е пред завръщане в треньорската професия от 1 юли. Според южноафриканското издание IOL, той вече е имал разговори с шефовете на местния гранд Орландо Пайрътс и се очаква от новия сезон да подпише договор. 

Изданието се позовава на източник, който е сред близките приятели на собственика на клуба и неговия син. Въпросният източник разкрива, че Камата е номер едно в списъка за заместник на настоящия наставник Ерик Тинклър. 

За вероятността Стоичков да поеме Орландо Пайрътс се заговори още в средата на миналия месец. Тогава се говореше за автоматично негово назначение, но българската легенда все още има ангажимент в Мексико, а и явно в клуба са преценили да оставят Тинклър до края на договора му през юни, вместо да му плащат неустойка. 

"Все още не можем да говорим за новия треньор. Целта ни е да завършим сезона подобаващо, сега не искаме да разсейваме момчетата с информации за новия им наставник. Като дойде времето, ще научат името му", сподели изпълнителният директор на Орландо Пайрътс Флойд Мбеле. 

Христо Стоичков си изгради сериозна репутация в Южна Африка по време на престоя си там в навечерието на Световното първенство през 2010 г., когато водеше Мамелъди Съндаунс. Тогава именно Пайрътс бяха големият опонент на тима му, но в страната всички го уважаваха за работата му.