Големият български полузащитник Стилиян Петров коментира най-голямото дерби на Шотландия между Селтик и Рейнджърс едва няколко дни след успеха на „детелините”.

Стенли прекара седем години в Селтик, като отбеляза четири попадения в този мач. Този път гол на Оливие Нчам направи разликата, с която хората на Брендън Роджърс надделяха над тези на Стивън Джерард.

Стилиян преди благотворителния мач: Ще бъде страхотно!

Загубата означава, че Рейнджърс продължава само с една победа от първите си четири мача в Шотландия, като е на седем точки зад лидера Хартс.

„Сега Стивън знае колко точно далеч е отборът му от Селтик. Той ще разгледа правилно ситуацията и ще анализира поражението. Смятам, че феновете на Селтик ще бъдат малко по-спокойни след успеха над Рейнджърс, тъй като настроението не беше добро след отпадането от Шампионска лига. Джерард стартира ударно начело на Рейнджърс и го очаква обещаваща мениджърска кариера”, сподели Стилиян Петров.

Феновете все още се възхищават на Стенли

„Отборът успя да влезе в групите на Лига Европа и победата над Рейнджърс ще накара „Паркхед” да се усмихва отново”.

Легендата на Ливърпул е в първия си сезон като треньор на Рейнджърс и бе в серия от 12 поредни срещи без поражение, докато се стигна до неделната загуба.

Показаха фланелката на Петров преди благотворителния мач

Нападателят Кайл Лафърти, който се завърна в Рейнджърс през това лято, също е впечатлен от старта на легендарния полузащитник на Ливърпул начело на тима от „Айброкс”.

„Началото на Джерард е впечатляващо, ако трябва да бъдем честни. Той е млад мениджър, а откакто съм тук виждам, че той е човекът, който може да ни донесе много успехи”, сподели Лафърти пред английските медии.