Стилиян Петров сподели своите очаквания преди благотворителния мач в събота на "Селтик Парк", когато един срещу друг ще се изправят негов отбор и отбор на Джеймс Милнър.

Приходите от двубоя ще отидат в борбата за рака на фондациите на двамата футболисти и на тази на Селтик.

"В тази физическа и психическа битка, в тази борба за живот получаваш помощ от най-близките ти. Но в моята борба имах помощта и подкрепата на хора, които изобщо не познавах. Те станаха част от моя живот. Те ми помогнаха невероятно. Затова се нуждаем от специален ден, специални моменти на Селтик Парк", сподели Стан преди мача.

"Джеймс и аз си говорихме да споделим една благотворителна кампания от дълго време. Един ден решихме да направим мач. Искахме най-доброто място, най-добрата публика, която да се наслади на мача, искахме специален клуб да посрещне мача."

"Проведохме разговор със Селтик и те отговориха веднага, че искат да посрещнат мача. Клубът знае, че много играчи, бивши играчи, фенове, звезди, всички са свързани с каузата."

"Някои страхотни имена ще играят в мача. Реалността е, че когато попиташ големите звезди да бъдат част от него, те веднага отговарят: "Участвам!"

"Щастлив съм, че съм свързан с фондацията на Селтик, защото това е невероятна организация. Създадена от хора, които работят, работят, работят да помагат на хората. Когато те са замесени в нещо, то се прави с най-високи стандарти."

"Затова Джеймс и аз искахме да свържем фондациите си с тях. Смятаме, че заедно ще можем да създадем страхотна атмосфера и ще помогнем на хората, които се борят за животите си."

"Искаме да помогнем на хората с рак, особено младите хора, да оцелеят и да станат нещо в живота. Това е много специално. Хората са повлияни от рака всеки ден и търсят финансова и психическа помощ. Когато хората се борят за живота си имат толкова много проблеми, без помощта на другите може да не се справят."

"Селтик ме научи кое е важно в живота. Ставаше дума за здрава работа, уважение, оценяване на другите и да имаш разбиране за принципите в живота, не само във футбола. Става дума за ценностите, от които се нуждаеш, за да бъдеш човек. Намерих това в Селтик."