Наставникът на руския Спартак Москва Доменико Тедеско даде интервю, в което говори за живота си в Русия.

"Много ми харесва Москва. Пристигнах тук за първи път три дни преди подписването на договора и останах впечатлен. В Гелзенкирхен маршрутът ми беше основно от вкъщи до стадиона. Когато излизах да се разходя, давах по 100 автографа и си правех по 50 снимки с фенове. В Москва е различно, защото повечето хора не ме познават и мога спокойно да отида, където си поискам", започна Тедеско.

"Сега ситуаията не е приятна, защото съм в града сам, а семейството ми е в Германия. Разговаряме по Скайп. Освен мен, в хотела живее само един от хората от треньорския щаб. Поне можем да пием кафе заедно. Почти всички заведения не работят, метрото е празно", продължи 34-годишния специалист.

"Спартак е голям клуб, най-големият в най-голямата страна в света. Да съм треньор на този гранд едва на 34 години е истинска гордост за мен", каза още Тедеско.

През този сезон Спартак е доста колеблив и към момента заема 7-о място във временното класиране на местното първенство, но е на полуфинал в турнира за Купата на Русия.