Американският рап изпълнител Снуп Дог ще инвестира пари в шотландския шампион Селтик. 41-годишният певец е взел това решение, след като е присъствал на мача на стадион Паркхед от груповата фаза на Шампионската лига между зелено-белите и Барселона, спечелена от отбора от Глазгоу с 2:1.

„Силно се интересувам от спорт. Вероятно ще бъда един от първите хип-хоп изпълнители, които ще инвестират пари във футбола. Знам, че Барселона е голям отбор, но Селтик спечели онзи мач“, каза култовият рапър.

„Това показва, че те също разполагат с класен състав. Хареса ми и страстта на феновете на Селтик. При първа възможност ще инвестирам пари в този клуб. Все още не съм сигурен за точната сума, но ще го направя“, заяви Снуп Дог.

Според него гръцкият нападател на шотландския шампион Йоргос Самарас е много добър футболист и може да помогне на Селтик да достигне поне до четвъртфиналите в Шампионската лига през 2013 година.

Snoop Dogg, или както предпочита да бъде наричан в момента - Snoop Lion, е известен като голям фен на баскетбола и по-конкретно на Лос Анджелис Лейкърс.