Отборът на Барселона допусна поражение с 1:2 при гостуването на Селтик в мач от груповата фаза на Шампионската лига. Въпреки това каталунците остават убедителни лидери в потока (Група G) с 9 точки, с две повече пред шотландците, които демонстрираха изключителен дух в срещата.

Играчите на Тито Виланова бяха далеч по-активният тим през цялото време на срещата, но за сметка на това, по-резултатният се оказа техният съперник. Селтик поведе в 21-та минута. След центриране от корнер кениецът Виктор Уаниама засече топката за 1:0.

Малко по- късно, при една от поредните си добри възможности, Лионел Меси уцели напречната греда на вратата, пазена от Фрейзър Форстър. В 37-та минута Барселона удари втора греда. Алексис Санчес стреля, топката се тупна пред стража, а след това се отби в гредата.

През второто полувреме, под проливния дъжд, Барселона продължи да натиска своя съперник, в опит да стигне до равенството. В 82-та минута Лионел Меси стреля от пряк свободен удар, но право в ръцете на вратаря. При последвалата бърза контраатака, започнала от ръката на Форстър, Тони Ват бе изведен чудесно, изненада защитата на каталунците, за да вкара за 2:0. С попадението си влезлият като резерва играч се превърна в най-младия голмайстор в Шампионската лига през този сезон.

Все пак в даденото от съдията продължение испанският тим записа един гол на сметката си. Лионел Меси бе точен отблизо, след отбита от вратаря топка. Последният сигнал на рефера обаче дойде при 2:1 полза на Селтик.


Celtic 2 1 FC.Barcelona hoofoot... by hoofoot

В другия мач от Група G, Бенфика се наложи с 2:0 над Спартак Москва. И двете попадения за португалците реализира Оскар Кардосо.

В 51-та минута страничният рефер вдигна флаг за засада на Кардосо, а главният рефер отмени чист гол за домакините, тъй като при повторенията се видя, че попадението е било напълно редовно. Въпреки това 5 минути по-късно нямаше сила, която да отмени попадението му. След центриране отляво, Оскар Кардосо надскочи защитата и с глава реализира за 1:0.

В 69-та преднината на домакините набъбна за 2:0, като точен отново бе 29-годишният нападател от Парагвай.

В 76-та минута Николас Пареха остави Спартак Москва с човек по-малко на терена, след като получи червен картон за нарушение в наказателното поле. Главният рефер не се поколеба да отсъди дузпа, която обаче бе пропиляна от голмайстора до този момент Оскар Кардосо.

По този начин, Бенфика спечели трите точки и заема трето място в групата с 4 пункта. На последната позиция е руският клуб инкасирал трето поражение в груповата фаза и запазвайки актив от 3 точки.

ВИЖТЕ ВИДЕО от Бенфика - Спартак Москва ТУК!