Гръцкият футбол има своят нов крал! След дълги години доминация на хегемона Олимпиакос, грандът от Пирея най-после беше окончателно детрониран и на върха сега е АЕК Атина. 

"Жълто-черните" от столицата капарираха титлата два кръга преди края след успех над Левадиакос с 2:0. Така те станаха недостижими на първото място за преследвача ПАОК Солун. 

Все пак, една лъжичка катран може да отложи официалните празненства за феновете на АЕК. Бившият клуб на Димитър Бербатов обжалва наказанието си за отнемане на три точки от актива и ако те бъдат възстановени, някаква минимална интрига за последните два кръга все пак ще съществува. 

Очаква се решението по това обжалване на ПАОК да излезе до края на април. Точките на тима от Солун бяха отнети за безумните действия на президента му Иван Савидис именно в дербито с АЕК, когато нахлу на терена с пистолет. 

Но дори и да бъдат възстановени точките на преследвача, АЕК едва ли ще изпусне аванса си и на практика може да празнува с 12-та си титла на страната. За последен път тимът от Атина я взе преди 24 години. През този период той дори игра при аматьорите, но се върна по-силен и детронира Олимпиакос.