Напрежението в Бразилия определено ескалира след последния мач между „селесао“ и Италия (4:2) за Купата на Конфедерациите. Протестиращите продължиха своите манифестации преди и след срещата, като този път се стигна и до неприятни инциденти с органи на реда и цивилни граждани.

Недоволното множество използва различни предмети, с които бомбандира стадиона, а в опит да пресекат тези прояви, някои от полицаите пострадаха. Наложи се органите на реда да използват дори сила в премерени размери, за да спрат тълпата, а в безредиците пострадаха и някои цивилни.

В опит да успокои малко духовете президентът на страната Дилма Русеф направи специално изявление по държавната телевизия. Тя се обърна към протестиращите с призив за преустановяване на действията, като разкри, че средствата за организацията на Мондиал 2014, както и за Купата на Конфедерациите, не идват от данъците на народа.

Припомняме, че повод на въставането на бразилците са големите разходи, които държавата направи, свързани с организацията на двете надпревари .