Отборът на Бразилия победи с 4:2 Италия в изключително интересен двубой от турнира за Купата на конфедерациите. Въпреки че мачът нямаше никакво значение, тъй като и двата тима предсрочно си бяха осигурили участие на полуфиналите, срещата предложи много емоции за зрителите.

След всички мачове в потока, Бразилия зае първо място в Група А с пълен актив от 9 точки, Скуадра адзура остана на второ с 6, а на дъното останаха Мексико с 3 и Япония без спечелена точка.

Двубоят не започна много по-обещаващо за домакините, които създадоха натиск в началните минути. Въпреки това единственото попадение преди почивката падна в даденото от съдията добавено време. След центриране от фаул на Неймар, Фред засече с глава, Джанлуиджи Буфон изби топката, а при добавката Данте се оказа точен отблизо за 1:0.

През първото полувреме и двамата селекционери трябваше да направят принудителни смени. Рикардо Монтоливо напусна терена, както и Абате, а Прандели пусна техните места съответно Емануеле Джакерини и Кристиан Маджо. Давид Луис също не успя да доиграе мача, заменен от Данте.

След почивката стана още по-интересно на терена. След чудесен пас на Марио Балотели, Джакерини се разписа за 1:1. Само 4 минути след това Неймар отново даде преднина на Селесао, след като изпълни по блестящ начин пряк свободен удар за 2:1.

В 66-та минута Бразилия реализира нов гол. Марсело от центъра на терена намери Фред, нападателят овладя между двама защитници в синьо, за да прати топката за 3:1.

Двубоят обаче още не бе свършил, независимо от преднината на Бразилия. В 71-та минута Италия стигна до попадение.

След центриране от корнер, и голямо разбъркване в наказателното поле, топката стигна до Джорджо Киелини, който вкара в долния десен ъгъл за 3:2. Ситуацията се оказа изключително интересна с оглед на това, че секунда преди топката да се оплете в мрежата, главният рефер даде звуков сигнал със свирката, за да отсъди дузпа за нарушение срещу Марио Балотели, а в последствие реферът отмени първоначалното си решение и зачете отбелязаното попадение.

В 80-та минута след центриране от корнер, Маджо засече с глава, но ударът му срещна напречната греда.

В 89-та минута Марсело стреля, Джанлуиджи Буфон изби топката, но при добавката Фред вкара втори гол в мрежата на Скуадра адзура за 4:2. При отбелязването на гола обаче останаха съмнения за засада на нападателя на Бразилия.

Отборът на Италия е съперник на България в квалификациите за Мондиал 2014, който също ще се проведе в Бразилия.

В другия мач от Група А Мексико победи Япония с 2:1, с две попадения на Хавиер Ернандес. Головете на звездата на Манчестър Юнайтед обаче нямаха значение, тъй като тимът, както и този на самураите отпадна от Купата на конфедерациите.