Треньорът на бразилския женски футболен тим на Сантос - Клейтън Лима, подаде оставка, след като обвинения срещу него в сексуален тормоз предизвикаха протести в цялата лига. 49-годишният специалист напусна отбора през септември, когато обвиненията бяха разкрити от медиите, но беше върнат начело на женския тим на 2 април, тъй като ръководството на Сантос обяви, че не са открити доказателства за неправомерни действия.
 
Състезателките в лигата обаче започнаха протести срещу завръщането на треньора, а от Сантос информираха в изявление, че Лима е взел "лично решение" да напусне, за да "защити семейството си, достойнството си и клуба". 
 
"Треньорът беше атакуван и получи смъртни заплахи през последните дни поради обвиненията, отправени миналата година. Въпреки че е сигурен, че не е извършил нито едно от действията, в които е обвинен, Клейтън Лима разбра, че молбата му да се оттегли е най-добрият вариант за запазване на всички участващи страни", се посочва в изявлението.

Бразилските медии съобщиха през септември, че към Лима са отправени 19 анонимни обвинения в сексуален и морален тормоз.

През уикенда състезателки от водещата футболна лига при жените в Бразилия протестираха срещу завръщането на треньора в Сантос, държейки ръце на устата си, сякаш са заглушени. Футболистките на Палмейрас и Авай пък носеха номера 19 в знак на протест.
 
Лима, който е бивш футболист, стартира треньорската си кариера през 1997 г. като треньор на женския отбор на Сантос. След това водеше дамската селекция на Бразилия в продължение на три години, като спечели четири големи титли и завърши на пето място на Световното първенство по футбол за жени през 2011 г. 
 
През декември 2011 г. Лима се премества в мъжкия футбол, като първо е помощник, а после и старши треньор преди да се завърне в женския тим на Сантос.