Защитникът на Швейцария и на италианския Ювентус Стефан Лихтщайнер обяви края на състезателната си кариера на 36 години. Той е отхвърлил предложение да остане до Европейското първенство догодина.
 
Десният бранител обяви решението си с изявление чрез Швейцарската федерация по футбол. Първоначалното му решение беше да играе на Евро 2020 и след това да приключи, но заради пандемията от коронавирус първенството беше пренасрочено за догодина. Именно това го накарало да каже сбогом на футбола.
 
Лихтщайнер е един от най-постоянните играчи на Швейцария и неизменен титуляр в националия тим, за който е изиграл 108 мача. Участвал е на последните три Световни първенства и на две Европейски- през 2008-а и през 2016-а година. На последният Мондиал през 2018-а година в Русия швейцарците достигнаха осминафинал.
 
По време на седемте си години в Ювентус той помогна на тима за титлите във всяка една година, както и два пъти достигна до финала в Шампионската лига. През 2015-а година игра при поражението от Барселона, а две години Реал Мадрид ги победи.
 
Освен в Ювентус, ветеранът е носил екипите на Лацио, Лил, Арсенал, Аугсбург и родния си Грасхопърс.