Новакът в шотландската Висша лига Гретна има същите проблеми, от които се оплакваше българският ЦСКА до скоро – забавяне на заплатите. По принцип пари в клуба се изплащат всеки понеделник, но все още никой в тима не е получил и пени от дължимото.

Счетоводителите на Гретна са имали среща днес сутринта, за да обсъдят въпроса, тъй като собственикът Бруукс Майлсън е в болница в Нюкасъл и е тежко болен. Средствата на тима обаче наистина се пред изчерпване, тъй като новаците плащат голям наем за стадион „Фир Парк”, който делят с Мъдъруел. Собственото съоръжение на Гретна – „Райдейл Парк”, не отговаря на изискванията на Висшата лига.

Гретна не може да се похвали и с много фенове, тъй като в града живеят едва 3000 души, а феновете трябва да пътуват до Ланкариш за всеки „домакински мач”, което допълнително утежнява ситуацията.

През януари Гретна облекчи малко положението със заплатите, като продаде Колин МакМенамин и Дани Грейнджър и освободи още деветима играчи. Трима футболисти пък бяха отдадени под наем, а на тяхно място бяха включени доста юноши на тима.