Бившият съотборник на Стивън Джерард в Ливърпул – Мартин Шкъртел е готов да заиграе в Рейнджърс под ръководството на бившия английски национал, ала за трансфера има обективни пречки. Това заяви агентът на словашкия бранител.

Джерард привлече първи нов в Рейнджърс

През 2016 година Джерард сложи край на футболната си кариера, а от миналата година започна работа като треньор в академията на своя роден Ливърпул. Сега обаче той получи шанс да застане начело на шотландския гранд и си призна, че ще вложи всички усилия да сложи край на поредицата от 7 години без трофей.

За без пари Джерард може да напълни Рейнджърс с бивши съотборници

Начинанието няма да бъде леко, защото Рейнджърс все още има финансови трудности. Затова мнозина очакваха, че клубът ще се насочи предимно към свободни агенти и играчи с изтичащи през това лято договори. Шкъртел попада в тази категория, тъй като контрактът му с Фенербахче е до 30 юни.

Агентът на 33-годишния бранител – Карол Ксонто призна, че действително има интерес от страна на Рейнджърс. „Рейнджърс се интересува от Мартин Шкъртел. Лично аз говорих с Джерард по въпроса”, заяви Ксонто.

Джерард: Поех Рейнджърс с благословията на всички в Ливърпул

„Мартин ми каза, че ще е истинска чест да играе под ръководството на Джерард в продължение на 3 години. В същото време обаче материята е сложна. Те са ужасно далеч (като финансови условия – б.р.)”, допълни агентът.

Във Фенербахче Шкъртел прибира по 4,5 милиона евро годишно, а Рейнджърс по никакъв начин не може да се доближи до подобна сума.