Новият мениджър на Глазгоу Рейнджърс Стивън Джерард привлече първия нов футболист откакто е начело на шотландския гранд. 

Скот Арфийлд е първият човек, който ще подсили отбора от "Айброкс", след като премина успешно медицински прегледи и в понеделник следобед подписа договор за четири години. Досега англичанинът с канадски паспорт бранеше цветовете на хита през този сезон в Премиърлийг Бърнли.

"Изключително съм щастлив от привличането на Скот в нашия клуб. Той е много талантлив и универсален полузащитник, който изигра няколко сезона на високо ниво във Висшата лига. Хубаво е, че успяхме да се договорим веднага след края на сезона, тъй като подготовката за идния сезон е кратка и е важно максимално бързо да осигурим новите си попълнения", сподели Стивън Джерард.

Бившият полузащитник на Бърнли заяви, че няма търпение да се докосне до методите на работа на бившия капитан на Ливърпул и Англия. 

"Развълнувам съм да работя под ръководството на Джерард. Той е емблема на всички футболисти в Англия и нямам търпение да започнем да тренираме". 

Арфийлд отрече да е водил предварителни разговори със Стивън Джерард при преговорите с отбора от Глазгоу.