Спортният директор на ПАОК Франк Арнесен стана поредният ръководен фактор в клуба, който изрази задоволство от трансфера на българската звезда Димитър Бербатов. Той разкри и как се е стигнало до трансфера на благоевградчанина в последните минути преди затварянето на трансферния прозорец. 

"На 1 септември вечерта при мен дойде босът Иван Савидис и вежливо ме попита: "Искаш ли да вземем Бербатов"? Кой не би искал да има Бербатов в отбора си?! Веднага решихме, че трябва да подпишем с него, но мислехме, че няма да успеем."

"Предполагахме, че ще трябва да се пътува до Англия, а впоследствие разбрахме, че преговаря с два местни отбора. Благодарение на господин Савидис обаче ние се сдобихме с една звезда от световна класа."

"Той е великолепен и присъствието му ще е от огромна полза не само за ПАОК, но и за гръцкия футбол. Виждал съм го в Леверкузен и в Англия, той е страхотен. Горд съм, че успях да го убедя да дойде при нас", сподели Арнесен. 

Откакто отиде в ПАОК, българският нападател се радва на страхотно отношение от медии, фенове и съотборници. Местните привърженици на футбола го избраха и за най-голямата звезда в шампионата на южната и съседка.