Шапекоензе ще играе със специални фланелки срещу Барселона в понеделник в мача за трофея „Жоан Гампер“. Те ще бъдат посветени на починалите в самолетната катастрофа през неомври.

Фланелките са направени от Умбро и на тях има изобразени 71 звезди, като всяка една от тях представлява хората загинали в трагичния самолетен инцидент.

Алън Рушел, който е един от оцелелите в самолетната катастрофа ще се появи на „Камп Ноу“ специално за мача за трофея „Жоан Гампер“.

Рушел претърпя сериозна операция на гърба, но от скоро започна тренировки.

От Шапекоензе излязоха с официално съобщение, че Рушел ще бъде в състояние да вземе участие в мача.

Ракитич смени Неймар на плакатите за “Жоан Гампер“

Шапекоензе

източник: instagram

„Шапекоензе може да потвърди, че след решение на борда на директорите, на футболния департамен на клуба и на играча, бе преценено, че той е готов да вземе участие в този мач. Официалното завръщане на Алън Рушел ще бъде на 7 август срещу Барселона на „Камп Ноу“. Завръщането на Алан представлява важна крачка към неговото възстановяване и в процеса на възстановяване на нашия състав. Имайки предвид невероятният мач, който ни очаква срещу най-великия испанския клуб, на един от храмовете на световния футбол, ние смятаме, че този двубой ни дава идеална възможност за неговото завръщане в игра“, се казва в официалното изявление на бразилския клуб.

Оцелял от трагедията с Шапекоензе ще играе срещу Барселона

Да умееш да чакаш: Едно емоционално завръщане