Отборът на Нигерия надви в инфарктен сблъсък Камерун с резултат 3:2 в осминафинален двубой от Купата на Африканските нации. С два гола за “супер орлите“ се отчете бившият нападател на Уотфорд Одион Игало, а победният удар беше нанесен от атакуващия играч на Арсенал Алекс Иуоби. За вече бившия шампион на Африка Камерун точни бяха Стефан Бахокен и Клинтън Н‘Джи.

По този начин “лъвовете“ бяха детронирани и лишени от възможността да продължават защитата на спечеления през 2017 година трофей от същия турнир. Нигерийците, от своя страна, ще очакват да научат съперника си в четвъртфиналната фаза, който ще бъде определен от двубоя между Южна Африка и домакина на тазгодишния форум Египет. Мачът започва в 22:00 часа.

Двубоят започна в лежерно темпо, като и двата отбора залагаха на по-сигурните действия. Първият удар беше нанесен от Нигерия. В 19-та минута, след разбъркване в наказателното поле на Камерун, топката се озова в краката на Кенет Омеруло, чийто удар беше засечен от Игало, който разстреля стража на “лъвовете“ от няколко метра разстояние.

Отговорът на камерунците дойде в края на първата част. В 41-та минута на двубоя левият бек Кристиян Басогог центрира успоредно на вратата на Даниел Акпея, а на задната греда на правилното място беше нападателят Стефан Бахокен.

Само 3 минути по-късно Камерун постигна пълен обрат. След силно изритана топка от защитниците нападателят на символичните гости Бахокен успешно отклони топката за нахлуващия отдясно Н‘Джи. Нападателят на френския Марсилия се справи със съпротивата на защитниците и вратаря, за да направи резултата 2:1.

През второто полувреме беше ред на Нигерия да отвърне на предизвикателството. В 63-та минута десният бек на “супер орлите“ Чидозие Авазием отправи остро центриране, след което топката беше свалена от Ахмед Муса, за да може Игало да отбележи второто си попадение за двубоя.

Подобно на своите съперници на нигерийците им отне едва 3 минути, за да преобърнат напълно развоя на събитията. След груба грешка при изнасянето на топката на камерунците Одион Игало успя да намери с чудесен пас нахлуващия от втора позиция Алекс Иуоби, който без проблеми преодоля вратаря Андре Онана, за да оформи крайното 3:2.