Отборът на Нигерия започна победно участието си в Купата на Африканските нации за 2019 година. В група В на турнира „супер орлите” имаха огромно количество трудности срещу коравия тим на Бурунди, който може само да съжалява, че не взе нещо от мача. Едничкият гол на Одион Игало в края позволи на нигерийците да спечелят с 1:0.

Първото полувреме на „Александрия Стейдиъм” мина почти изцяло под диктовката на Бурунди. Като се изключи един ранен шанс на Самуел Чуквуезе в 28-ата, останалите чисти ситуации бяха за „лястовиците” на треньора Оливие Ниюнгеко.

В 14-ата Седрик Амиси засече по страхотен начин центриране в наказателното поле на Нигерия и предизвика ефектно спасяване от Даниел Акпеи. После в 30-ата Гаел Бигиримана опита късмета си от пряк свободен удар. Голямата дистанция спрямо вратата помогна на Акпеи, който успя да боксира.

Седем минути преди края на първото  полувреме Фредерик Нсабиюмва скочи и засече центриране от статично положение, като опита да вкара при близката греда. Акпеи този път не успя да реагира, но за негов късмет топката отскочи от рамката на вратата.

След почивката Нигерия заигра далеч по-добре и постепенно натика опонента си в неговата половина. В 51-ата Кенет Омеруо се извиси и взе високата топка след пряк свободен удар. Сантиметри разделиха бранителя от това да се разпише, топката премина много малко над гредата.

Положителната развръзка за Нигерия настъпи в 77-ата минута. Тогава левият бек Ола Айна се включи в предни позиции и опита амбициозен пас с пета към наказателното поле. Там един от защитниците на Бурунди подцени топката и така Игало изведнъж се озова сам срещу вратаря по диагонала. От около 9-10 метра таранът беше безмилостен, а диагоналният му шут отскочи от левия стълб, за да се оплете в мрежата – 1:0.

Игало можеше да убие интригата три мунити преди края, когато опита амбициозен прехвърлящ удар от границата на наказателното поле. За нещастие на влезлия като резерва нападател опитът му мина над целта.

По този начин Нигерия поведе в класирането на група В с 3 точки на сметката си. Бурунди засега е последен преди изиграването на другия мач, който противопоставя Гвинея и Мадагаскар.