Шакира принуди мексиканския Некакса да премести мача си от Копа Либертадорес срещу уругвайския Насионал в четвъртък от своя стадион Ла Витория в Агуасалиентес на стадион Ацтека в отстоящата на 600 километра столица Мексико Сити.

Идния петък латинозвездата ще изнесе концерт в Агуасалиентес, а стадиона на Некакса единственото подходящо място за провеждането му в града. От клуба са поискали да изиграят мача си предния ден и тогава да преотстъпят съоръжението на Шакира, но мениджърите на певицата са заявили, че са необходими повече от 24 часа за подготовката на арената за концерта.

Некакса загуби с 3:2 гостуването си на Насионал в Уругвай от третия кръг на Копа Либертадорес и се нуждае от победа за да продължи напред в най-престижната клубна надпревара в Южна Америка.

Както Гонг.бг съобщи през изминалата седмица, в България също ще станахме свидетели на подобна ситуация. Суперзвездата Джордж Майкъл изгони Локомотив София и Черноморец от стадиона в квартал "Надежда", за да проведе предстоящия си концерт на 28 май.