Преизбраният за президент на ФИФА Сеп Блатер бе изключително развълнуван, след като спечели вота.

Швейцарецът обеща да работи в името на ФИФА, след като стана ясно, че печели вота. Принцът на Йордания, неговият единствен опонент, си направи отвод преди втория вот, след като Блатер спечели първия със 133 гласа срещу 73. Това на практика предизвести финала.

"Преди всичко, искам да поздравя и да благодаря на принц Али. Той беше претендент, който получи много добър резултат. Сега съм президент на всички. Аз съм президент на ФИФА“, заяви Сеп Блатер.

79-годишният преизбран шеф на ФИФА обяви: „Възрастта не е проблем. Някои хора на по 50 години изглеждат много по-възрастни. Аз харесвам и обичам своята работа. Не съм съвършен, никой не е съвършен, но ще свършим добра работа заедно.

„Имаме някои организационни проблеми. Имаме нужда от жени в този комитет, трябва да направим повече. Няма да променям Световното първенство, защото то е твърде важно.“

„Аз съм вярващ човек, сега Бог, Аллах или в който и да вярваме, ще ни помогне да вдигнем ФИФА. Обещавам ви, в края на моя мандат ще предам на своя наследник една много силна организация“, коментира още Блатер.

Новият президент на ФИФА ще даде пресконференция в събота.