Правителството на Сенегал реши да награди младежкия национален отбор с близо 400 хиляди долара заради достигнатия полуфинал на Световното първенство за младежи до 20 години. Любопитното е, че тази възраст на сенегалците играе за първи път на такова ниво. 

Президентът на страната Маки Сал обеща, че отборът, треньорите и административния екип ще получат сумата от 125 милиона централноафрикански франка, което се равнява на 213 хиляди долара. Отделно от това, министерството на спорта на страната ще отдели премия в размер на 16 500 долара на всеки от футболистите. Общата сума за отбора така се формира до малко над 400 хиляди от американската валута. 

Сенегал отпадна на полуфинал от Бразилия на въпросното първенство, което се проведе в Нова Зеландия. Те бяха и първата африканска нация, която стига до топ 4 на младежки Мондиал. 

Президентът Сал заяви, че момчетата са направили незабравимо представяне и са донесли слава на страната. В понеделник те се прибраха в родината си и бяха посрещнати от хиляди фенове, а снощи се срещнаха и с президента на страната. /БТА