Националният отбор на Бразилия разгроми Сенегал с 5:0 в първия полуфинал на световното първенство за младежи до 20 години, провеждащо се в Нова Зеландия. На финала Бразилия ще срещне победителя от другия полуфинал, който противопоставя Сърбия и Мали.

След като се нуждаеха от дузпи срещу Уругвай и Португалия, за да се класират съответно на четвъртфинал и полуфинал, бразилците не дадоха нови поводи за съмнение в класата им и поведоха с 4:0 още до 35-а минута на срещата.

Двубоят започна по най-лошия възможен начин за Сенегал, след като Анадолу Кореа си вкара автогол в 5-ата минута, а две по-късно Маркош Гилерме удвои. Бразилия поведе с 3:0 в 19-ата минута с гол на Габриел Бошчилия, а в 35-ата минута Жорже направи покачи на 4:0 за петкратните световни шампиони.

В 44-а минута кошмарът за африканците стана пълен, след като Емалине Сисе получи червен картон и остави тима си с човек по-малко. През втората част срещата се доиграваше, а Гилерме оформи крайното 5:0 с втория си гол в мача в 78-а минута./БТА