Отборът на Селтик поведе със седем точки на върха на класирането във Висшата лига на Шотландия пред големия си съперник Рейнджърс, след като победи последния в подреждането Хамилтън Академикал с 4:1 като гост.

Мачът не започна леко за момчетата на Нийл Ленън, след като домакините поведоха в резултата в 28-та минута чрез Мариос Огбое. Само шест минути по-късно обаче централният защитник на Хамилтън Лий Грифитс като последен в отбраната и получи директен червен картон, а Одсън Едуард изравни с точно изпълнение от последвалия свободен удар.

Това развитие на събитията не сломи играчите на Хамилтън и те удържаха натиска на съперника си почти до края, но в 78-та минута се пропукаха и Кристофър Жулиен даде преднина на Селтик. В последните десет минути гостите стигнаха до още два гола, дело на Едуард и Джеймс Форест.

По този начин Селтик се възползва от вчерашното домакинско равенство на Рейнджърс с Абърдийн и вече има седем точки преднина пред единствения си конкурент за титлата, който обаче е изиграл мач по-малко. /БГНЕС