Селекционерът на Гана Милован Райевац обяви, че класирането на тима за осминафинал на Мондиал 2010 е от значение не само за „черните звезди”, но и за всички африкански отбори.

"Това бе труден мач, но ние се бяхме подготвили за това. Мисля, че направихме добър мач и въпреки загубата създадохме доста голови положения. Германия трябваше да се бори, за да победи,” каза Райевац след поражението с 0:1. „Германия е един от най-силните отбори в света. Малко сме изненадани, че днес германците имаха толкова много трудности срещу нас. Те вкараха гол в момент, в който ние контролирахме мача и от позиция, за която бях предупредил моите защитници, че германците са опасни.”

„Нашето класиране за осминафиналите е много важно и за нас, и за Африка. Аз съм още много развълнуван, но се надявам, че на осминафиналите ще имаме подкрепата на южноафриканския народ и на целия африкански континент, защото мачът със САЩ е утре или почти утре,” добави развълнувано той.

„За мен е трудно да обясня защо създаваме много положения, а сме вкарали само два гола. Нашите нападатели трябва да бъдат по-прецизни пред вратата на съперниците. До края на първенството трябва да бъдем много, много по-ефективни," каза още Милован Райевац.