Финландският национал Никлас Мойсандер е подписал договор със Сампдория. Това обявиха от италианския клуб, като допълниха, че контрактът му влиза в сила след края на настоящия сезон. 

В момента защитникът защитава цветовете на Аякс. Той дори е капитан на амстердамския гранд, но реши да не подновява договора си с клуба и затова от 30 юни става свободен агент и това му позволи да подпише с "моряците". 

Договорът му е за следващите три години, като това беше обявено официално на сайта на генуезкия тим. Футболистът навършва 30 години през септември и това изглежда последният му голям контракт в кариерата. 

"Желаем успех на Никлас до края на сезона в Холандия, както и с националния отбор на Финландия. И го очакваме с нетърпение в нашия състав от 1 юли, за да се впусне в новото приключение в кариерата си", написаха от Сампдория в официалния си сайт. 

Мойсандер облече за първи път екипа на Аякс още като юноша на 18 години. Той имаше основна роля в добрите изяви на клуба в последните години и поредните титли в Ередивизие.