Сампдория нанесе тежка загуба на Рома, с 2:0 като гост на "Олимпико", и така остави съперника си без победа в Серия А от пет мача насам.

Успехът бе трети поред за Самп, който вече е съвсем близо до Европа.

Явно с мисъл и за Лига Европа, и реванша с Фиорентина в четвъртък, тимът на Рома допусна и първа загуба на свой терен от 13 срещи за първенство.

"Вълците" остават втори в класирането, но само на точка пред Лацио, и на четири от Наполи. Ювентус пък е далеч напред, с 14 точки пред римляните.

Въпреки че Франческо Тоти бе на линия, Рома бе без куп ключови играчи, като Де Роси, Майкон, Манолас и други.

Домакините бяха и по-настоятелният отбор през първото полувреме, но стражът на Сампдория Емилиано Вивиано бе непоколебим в рамката. Няколко пъти той отказа Тоти, а след това и Жервиньо не успя да го преодолее.

През второто полувреме отново Тоти не успя от близко разстояние да засече центрирането на Флоренци.

Съвсем против логиката и владението на инициативата, Сампдория откри резултата в 60-та минута. Тогава груба грешка в защитата на Рома позволи на Лоренцо Де Силвестри да получи топката на седем-осем метра от вратата, и да шутира точно за 1:0.

Василис Торосидис отново накара Вивиано да спасява Сампдория, преди гостите да удвоят аванса си.

Това стана в 78-та минута, след контраатака. Луис Муриел се озова на точното място за последния удар, след разбъркване в пеналта на Рома, и отново твърде бавна реакция на защитата.

И пак, и пак, Вивиано не остави надежди на Рома, и отказа Даниеле Верде и Миралем Пянич впоследствие.

Сейду Кейта пък съвсем влоши всичко, като си изпроси червен картон, след като иронизира рефера, вдигнал му жълт картон, и той му показа и червения.

Давиде Астори пропиля последното положение в мача, като Анджело Паломбо изчисти от голлинията, за да запази вратата на Сампдория суха.