Съотборникът на Стилиян Петров в Астън Вила Мустафа Салифу заяви след драмата, която изживя, че автобусът на националния отбор на Того е бил под прицела на сепаратистите за половин час и изживяването е било като на кино.

„Само 15 минути, след като пресякохме границата между Конго и Ангола автобусът ни попадна под обстрел. Шофьорът и помощник треньорът бяха застреляни почти веднага и ние спряхме да се движим”, разказва ужасяващ Салифу.

„Нашата охрана ни спаси, защото те бяха в две голи около 10 човека и постоянно стреляха по автобуса. Стрелбата продължи близо половин час и бе като на кино”, добави футболистът на Вила.

„Знам, че съм голям късметлия. Аз бях за помощник треньора заедно с Емануел Адебайор и един от вратарите. Един съотборник, който седеше пред мен бе ранен с два куршума в гърба. Един от най-добрите ми приятели Обилиале бе прострелян в гръдния кош и в областта на стомаха и сега ще го оперират в ЮАР. Надявам се той да оцелее. Беше стряскащо. Всички плачехме, а аз също не успях да се сдържа, когато видях ранените ми съотборници”, завърши Мустафа Салифу.