Двама души са починали след петъчната атака над клубния автобус на националния отбор на Того в анголския район Кабинда - асистент треньор и говорител на отбора, съобщиха официално от Конфедерацията на Африканския Футбол (CAF).

Официалното лице, което обяви информацията директно от Кабинда, направи корекция, че появилите се информации за убит шофьор не отговарят на истината. Две превозни средства са били нападнати и обстрелвани с автоматично оръжие вчера на границата между Конго и Ангола. Вратарят на френския аматьорски тим GSI Понтиви Коджови Обилале и защитникът на румънския Васлуй Серж Акакпо пък са простреляни.

Късно снощи пък стана ясно, че бойци от анголската сепаратистка групировка Фронт за освобождение на Кабинда поемат отговорността за нападението, в резултат на което загинаха двама членове на щаба на тима, а още 9 бяха ранени.

Того трябваше да започнат своята кампания в турнира за Купата на Африканските нации този понеделник срещу националния тим на Гана, но отборът се отказа от участие в турнира и се прибира в родината си.