Руският съд наложи нова двумесечна санкция за местните футболисти Александър Кокорин (Зенит Санкт Петербург) и Павел Мамев (Краснодар), които ще трябва да лежат поне още два месеца зад решетките.

Продълженото наказание е следствие от факта, че съдът все още не взел окончателно решение какви присъди да наложи на двамата. В най-лошия случай те могат да отнесат 7 години затвор, ако бъдат признати за виновни.

Припомняме, че в началото на октомври Кокорин и Мамаев нападнаха две официални лица от Министерството на транспорта в кафене в Москва. Един от пострадалите, Денис Пак, който е етнически кореец, бе ударен със стол, докато се хранеше в заведението. 

Това не е първият случай, в който Кокорин и Мамаев са обвинени поради непристойно поведение. Руският футболен съюз наказа двамата през юли 2016 година, след видеоматериал, който заснел руснаците в нощен клуб в Монте Карло да похарчват общо 258, 000 евро на купон след края на Европейското първенство през 2016 година, където Русия се провали. Кокорин, който пропусна Световното първенство в страната през това лято, се извини за постъпката си тогава и бе посрещнат обратно в националния тим.