Руските футболисти Павел Мамаев и Александър Кокорин, които влязоха в затвора преди четири месеца, бяха освободени предсрочно днес. Преди време двамата бяха част националния отбор на своята страна.
 
Халфът на Краснодар Мамаев и Кокорин, който е нападател на Зенит Санкт Петербург, както и по-малкият брат на Кокорин - Кирил, участваха в две сбивания в центъра на Москва през октомври миналата година, за което получиха ефективни присъди.
 
Съдът в Белгородския регион, където е разположен затворът, се произнесе по предсрочното освобождаване след преминаването на изпитателен срок.
 
Двамата футболисти бяха чакани пред затвора от втория баща на Кокорин, който ги откара в неизвестна посока. Веднага след освобождаването на Кокорин, ръководството на Зенит подаде заявка за картотека на играча за първенството на Русия. 
Стана ясно още, че заплатата му за сезон 2019/20 ще бъде значително по-ниска от тази, която получаваше по предишния си договор, който изтече на 30 юни. Новото възнаграждение според сигурни източници ще е 2,5 млн. евро на година, което означава че до края на този сезон през юни той ще заработи около 1,9 млн. евро. Предишният му годишен доход беше малко на 4 млн. евро. Кокорин не е играл в официален мач от 7 октомври 2018 г., когато взе участие в мача на Зенит с Краснодар.